biografia

Estel Ciurana (1986)

Jove fotògrafa nascuda a Llagostera, als vuit anys va tenir la seva primera càmera analògica. De petita es passava els dies a la masia dels seus avis, entre animals, vegetació i antiguitats. La seva gran aventura era pujar a les velles golfes de la masia, i jugar amb la roba vella. Li agradava vestir-se amb la roba dels seus avis o vestir a les nines. Quan es trobava a les golfes també aprofitava per mirar fotografies en blanc i negre. Com afirma Estel Ciurana, va ser a les golfes on va començar tot, l’atracció cap a la fotografia i la roba vella que li serveix per inspirar-se.

La seva primera càmera no la va utilitzar molt, ja que era petita i els seus pares trobaven inútil gastar carrets. Aquest fet la va frenar molt. Tanmateix, a ella li agradava crear ambientacions per a les seves fotografies, jugar amb la imaginació per aconseguir uns espais adequats. A dia d’avui ha recuperat la seva càmera i la porta allà on va.

Als setze anys va complir un dels somnis de la seva vida: viatjar a Califòrnia. Al seu poble es trobava estancada, oprimida. No es trobava a gust amb la gent que l’envoltava, ella volia viatjar, aprendre anglès i els seus amics no compartien aquestes aspiracions. Va estar molt temps aprenent anglès pel seu compte, millorant l’oïda i la gramàtica. En aquest temps es va començar a interessar per la moda.

L’estiu que va passar a Califòrnia va marcar un abans i un després en la seva vida. Va tornar a Catalunya, però el seu poble li quedava molt petit, necessitava alguna cosa més. Va viure un temps a Barcelona fins que va decidir instal·lar-se a Girona per estudiar Magisteri de Llengua Estrangera per tal d’obrir-se  portes a l’estranger. Tot i que estava estudiant anglès, una de les seves aficions, es sentia buida, li faltava alguna cosa més. Va buscar dintre seu i va trobar el buit: la fotografia.

El seu primer curs de fotografia el va cursar a un dels seus viatges a EUA, on va tornar dos estius més per treballar. En un d’aquest anys es va matricular a un curs de fotografia digital a Raritan Valley Community College de New Jersey.  Recentment ha acabat el màster de fotografia de l’ERAM.

Webliografia:

www.estelciurana.tumblr.com

http://www.flickr.com/photos/loopindahoop/

http://voightkampff.co.uk/

S.R.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s