biografia

Daniela Ortiz (1985)

Daniela Ortiz de Zevallos va néixer a Cuzco (Perú), l’any 1985. Al 2006 ja tenia la intenció de venir  a Europa, però la falta de recursos propis va fer que la família li facilités feina en ambients al voltant d’amistats, relacionats amb la seva vocació artística, fins que tingués els recursos suficients.

Durant el 2007 i el 2008 va treballar a Perú, fins que al 2009 va començar a treballar en una xocolateria de Barcelona, on  durant els anys 2009 i 2010 va realitzar una tetralogia d’obres. Actualment viu i treballa a Barcelona.

El treball de Daniela Ortiz de Zevallos, utilitza la tecnologia des d’una lògica que no pretén apropiar-se d’ella com a eina de creació, sinó com a estratègia de representació en la que poder intervenir els discursos escollits per el seu ús a nivell social i massiu.

Actualment el seu procés creatiu parteix de la navegació per internet i els resultats que aquesta navegació van mostrant depenent de certs temes per els que la artista consulta a la web.

La seva formació, entre d’altres, inclou l’assistència a classes, tallers i seminaris, amb Beatriz Preciado, Marcelo Expósito, Cuauhtémoc Medina, Santiago Sierra, Alberto López Bargados, Rogelio López Cuenca, Raimond Chavez, Yosgua Okón, Marti Perán, Rikrit Tiravanja i Josep Maria Marti.

Tot i la seva joventut, ha realitzat un gran nombre d’exposicions; ha presentat el seu treball en mostres individuals a Lima i Catalunya, i també ha participat en diverses col·lectives als EEUU, Suècia, i de nou al nostre país. També ha obtingut diverses beques i premis.

Webliografia:

www.daniela-ortiz.com

R.A.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s