biografia

Núria Güel (1981)

 Va néixer a Vidreres l’any 1981 i és artista visual o plàstica, tot i que li agrada més el concepte de productora cultural. Formada entre Barcelona i La Havana en l’àmbit de les arts plàstiques, la Núria Güell és una artista interdisciplinària en els mitjans (combina instal·lació, accions, fotografia i altres estratègies) i conceptualment ocupada en els espais socials, les relacions humanes i el lligam entre el territori i les noves subjectivitats. Va estudiar Belles Arts a Barcelona i també hi va fer els cursos de Doctorat. Després ha estat vivint casi tres anys a Cuba. No treballa amb la representació, sinó que ho fa amb la realitat. Els seus treballs es basen en intervencions, en accions, en crear interferències a l’espai comú i real.

Des del 2004, el seu treball s’ha exposat en diferents plataformes, com ara la Biennal de Vic, Can Felipa, la Sala d’Art Jove i el Transart V de Girona, amb inerrància a l’Haia, entre altres. Alhora, ha realitzat projectes d’intervenció a l’espai públic que han estat presentats dins la ruta artística del FIB’05 i en el Festival Maçart 2005 i 2006. El 2006 va desenvolupar el projecte d’ús públic CaravanaNatura. Espai per habitar i Barcelona fuera de campo, que va presentar en el marc del Going Public 2006 a Formigine (Itàlia). L’any 2007 va presentar aquest projectes a les Sales Municipals de La Rambla de Girona. Altres exposicions que ha dut a terme són POST-IT CITY Ciutats Ocasionals al CCCB de Barcelona l’any 2008, Estado de excepción a la X Bienal de La Habana a Cuba el 2009 i For Love Not Money al 15th Tallinn print triennial a Estònia el 2011. El mateix any, també va exhibir BYTS al Stedelijk Museum‘s d’Holanda, Arte Útil Off Limits a Madrid i La lección excéntrica a Sala Moncunill de Terrassa, i va participar a la Ljubljana Biannual a Eslovènia. Finalment, el desembre de 2012, s’ha presentat la primera exposició individual de la Núria Güell, Alegaciones Desplazadas, a l’ADN Galeria de Barcelona, una gran proposta que fa una crítica de les nostres institucions i dels seus abusos de poder dins de la legalitat establerta. La Núria ha rebut diversos premis i beques com per exemple el Segon Premi de Creació Artística de la Universitat de Saragossa el 2005, el Primer Premi de la Biennal d’Art Contemporani de Vic el 2006, la Beca de creació Guasch Coranty de la Fundació Guasch Coranty a Barcelona l’any 2009, el Premi Miquel Casablancas pel projecte guanyador al Sant Andreu Contemporani de Barcelona el 2010 i el Premio INJUVE para la Creación Joven a Madrid el 2011 amb Aplicación Legal Desplazada #1: 

Webliografia:

www.nuriaguell.net

Critical article by David G. Torres @ El Cultural de El Mundo 18/01/13. “Núria Güell, el valor y el compromiso.” Show review of Núria Güell´s Displaced Alegations @ ADN Galeria.

S.G.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s