biografia

ReAct és un projecte multidisciplinar que es nodreix de l’acció creativa en diversos espais públics, a més de realitzar altres projectes de caràcter audiovisual i artístic. Aquestes accions – tal i com les anomenen les components del grup- (performances o posades en escena) es desenvolupen mitjançant una sèrie de factors que s’encarreguen de despertar un seguit de reaccions al públic. El col·lectiu, el qual estava format per Lorna Busquet, Íngrid Riera i Carla Rodríguez (i Terenci Corominas en ocasions puntuals), s’encarrega de l’enregistrament sense intervenir en l’acció. Actualment, el grup s’està intentant reactivar, encara que Lorna Busquet ja no forma part del col·lectiu. Per la seva banda, cada una d’elles continua realitzant els seus projectes personals.

Lorna Busquet Jukes (Girona, 1990) llicenciada en Comunicació audiovisual a l’ERAM de Girona, a més de realitzar i crear accions amb el grup ReAct (2010 – 2011), també s’ha dedicat a fotografiar casaments, batejos i books personalitzats. També ha participat amb altres projectes, com ara en algun videoclip de grups gironins (Mouning Mouth, Bullit  o MorphiumM) que ella mateixa ha dirigit o n’ha fet la direcció gràfica. A més, Busquet ja ha tingut l’oportunitat de ser la directora artística i de script del curtmetratge Jo no vull ser un pallasso (2010).

Íngrid Riera Prunés (Sant Esteve d’en Bas, 1990) actualment està treballant en el seu projecte de final de carrera del Grau en Audiovisual i Multimèdia a l’ERAM. Membre del col·lectiu ReAct, també ha col·laborat amb la realització i/o direcció d’alguns videoclips musicals de grups gironins (Mourning Mouth o Arteleré). També ha participat en dos curtmetratges dels quals n’ha estat directora artística: Jo no vull ser un pallasso (2010) i Anònims (2011). Mentre finalitzava els seus estudis amb una beca ERASMUS a Bèlgica, participà en l’exposició Tybeau juntament amb altres estudiants d’art.

Carla Rodríguez Casellas (Girona, 1990) a més de ser membre del grup ReAct  i haver estudiat GAM a l’ERAM (actualment està finalitzant els estudis amb el seu projecte de final de carrera), té una trajectòria artística semblant a les dues anteriors: ha participat en diversos videoclips, exposicions i curtmetratges. Fou l’ajudant de direcció del curtmetratge Jo no vull ser un pallasso (2010) i va ser l’escenògrafa del curtmetratge Anònims (2011). Ha col·laborat, també, amb el curt fílmic Secció 8. A més, fou la productora d’un videoclip del grup gironí Arteleré (2011). Carla també va estudiar un curs a Bèlgica, on tindrà l’oportunitat de formar part dels membres de l’exposició Obert/Tancat.

Cada membre del grup té  una feina més específica pel que fa a la realització de les accions. L. Busquet tractava tota la part gràfica: packaging, logotip i possible disseny per a la web. Fou present a totes les performances: s’encarregava de l’àudio i col·laborava en la preparació  i enregistrament de les accions. Per altra banda, Í. Riera i C. Rodríguez desenvolupen part de la producció i realització videogràfica. La seva feina consisteix en muntar les accions i enregistrar-les. Abans de posar les accions en escena, s’encarreguen  de l’atrezzo i les localitzacions, a més de fer l’edició dels projectes un cop finalitzada la producció.

Aquestes joves artistes gironines tenen diverses pretensions a l’hora de realitzar els seus projectes, tanmateix, tots els seus objectius giren a l’entorn de l’autocrítica i la reflexió sobre els convencionalismes i estereotips establerts per la societat contemporània. Com veurem, les seves obres tracten de qüestions d’interès i compromís social des d’una perspectiva molt contemporània i amb la pretensió principal de generar un espai de reflexió, tant individual com col·lectiu, entorn de la motivació i l’estimulació de les reaccions humanes per tal de despertar l’autocrítica a partir de la participació.

Webliografia:

http://www.accionsreact.com/

H.B.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s