biografia

Joy Ful (1986)

Nascuda a Suïssa, de pare suís i mare gallega, Joy Ful és el pseudònim de Joëlle Pidoux, una jove que acaba de graduar-se en estudis d’Història de l’Art i Història i Estètica del Cinema a la Université de Lausanne.

El 2010, Joy Ful decideix acollir-se a un programa d’intercanvi entre la seva universitat i la de Xile. Aquesta estada universitària, que en principi havia de ser d’un sol any, s’allarga finalment un any més, fet que li dóna l’oportunitat de viatjar per Sud Amèrica i viure a Argentina i Brasil. Aquest viatge, que en un principi era un estada universitària en un país estranger, representarà una gran revelació, un canvi de rumb: al llarg d’aquesta experiència, decideix finalment passar de la teoria a la pràctica artística.

“L’art a toujours fait partie de moi. Je ne l’ai pris au sérieux que depuis mon voyage en Amérique du sud. Dès l’adolescence, je jouais avec les couleurs et la peinture. Cela m’attirait. J’aimais également les collages et les formes, le toucher et la matière. J’aimais créer voilà tout ce dont j’ai envie de faire de ma vie: créer”[1].

Joy Ful comença a pintar a Xile i tot seguit, després de traslladar-se a Brasil, assisteix als cursos de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Rio de Janeiro (UFRJ). Allà, gràcies als cursos de dibuix i pintura, es familiaritza i experimenta amb una gran diversitat de tècniques,  entre les quals cal destacar el gravat sobre fusta, una de les seves preferides. A més a més, participant en la vida cultural del barri on viu, Joy Ful col·labora amb altres artistes brasilers i segueix les classes de dibuix de model viu impartides pel famós pintor Bandeira de Mello.

De tornada a Suïssa, Joy Ful continua la seva formació de pràctica artística amb l’artista visual Bernard Garo, amb el qual col·labora des de 2009. Actualment, havent decidit continuar en el  món de l’art, ara però en la pràctica artística, la jove artista prepara, guiada per Garo, el dossier d’obres requerit per a l’admissió a la Städelschule de Frankfurt.

A.L.


[1]Tots les citacions del text estan extretes d’una conversa amb l’artista el 6 de gener de 2013.

Deixa un comentari